Resin Transfer Molding (RTM)

I de seneste årtier har vakuum-injektion vundet mere indpas i fremstillingen af fiberkompositter. I stedet for manuel imprægnering af glasfiberen benyttes vakuum, hvor det tørre glas, og evt. kernematerialer, lægges i den vakuumtætte form.

Afhængigt af laminatets opbygning og overfladekrav placeres evt. hjælpematerialer, og til slut dækkes hele formen af en tynd folie. Herefter suges luften ud, og ved hjælp af vakuum suges resinen ind og imprægnerer fibrene. Metoden giver i forhold til håndoplægning et mere ensartet emne med mindre indhold af luftbobler. Desuden er det muligt at opnå højere fiberprocent og færre luftindeslutninger end ved håndoplægning og dermed bedre styrkeegenskaber i det færdige laminat.

Vakuuminjektion med folie bruges til prototypefremstilling med større styrkekrav og i serieproduktion op til mellemstore seriestørrelser. EM-fiberglas benytter primært processen til fremstilling af nacelledele til vindmølleindustrien.

Fordele ved Resin Transfer Molding (RTM):

  • Gode styrkeegenskaber
  • Ensartet kvalitet
  • Lave formomkostninger
  • Velegnet til sandwichkonstruktioner
  • Godt arbejdsmiljø

Vakuuminjektion med fast bagform Resin Transfer Molding light

Denne form for injektion er meget lig vakuum-injektion med folie. Også her lægges fibrene tørre i formen, men i stedet for folie anvendes en semifleksibel eller fast bagform i komposit. Som ved foliestøbning suges luften ud og ved hjælp af det opståede vakuum injiceres resinen og imprægnerer fibrene. Med bagform opnås samme høje overfladekvalitet på begge sider af laminatet.

Resin Transfer Molding benyttes til fremstilling af emner i serieproduktion i mellemstore eller store seriestørrelser og kompositemner, hvor der stilles store krav til overfladekvalitet på både for- og bagside. EM-fiberglas benytter blandt andet denne proces til fremstilling af nacelle- og spinnerdele til vindmølleindustrien.​​

Kontakt os nu og få et godt tilbud

Udfyld formularen nedenunder. Vi tager kontakten til dig hurtigst muligt. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

EM-FIBERGLAS A/S
​Telefon: 75687311​

E-mail: emfiber@em-fiberglas.dk

Fax:  7568 8081

CVR: 32764509

Navn
Telefon
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt